Friday, April 22, 2011

sape tanak kawen oi!

Lately bila tengok orang lain kawen, or orang lain tgh preggie or org lain tgh bercuti dengan hubby tersayang, tak dapat tidak, mesti terbit rasa jeles! ee, tak baik kan? syuh2 jealousy, off you go! off you go!

yes, people around you will ask non-stop.. "bila nak kawen Aishah?" "plan bile?" "dlm tahun ni ke?"..pastu siap ada member yg duk cakap "barang2 yg diguna utk bina masjid tu tak perlu yg mahal, cantik, yg penting masjid tu siap a.s.a.p"... well, hellooo,.. meh sini nak habaq mai...

if and only if kawen tu macam pergi beratur kat pejabat tok kadi lepas settle isi borang, I swear to God that I will be the first person of doing it. Not that I'm too desperate of getting married, but of course, utk mengelakkan dosa2 yg kita bleh totally get rid of dengan berkahwin.

But then, lain org lain cara. I'm not dreaming for my wedding day to be super grand, but of course, takkan lah nak pegi bagitau sume orang yg kita ada masalah itu ini.

sorry to say, but rezeki ko murah kot, sbb kita same2 masih blaja, tapi ko kawen dulu sbb laki ko keje kt tmpt gaji ribu riban, duit kepuk2.. Naim pulak, mesti ko bleh argue yg die dh keje lama, takkn takde duit simpanan kot.. abes, takkan ingt duit gaji bulan2 tu die x bayar sewa rumah? kereta? telepon? and as for me, mmg la ade elaun tiap2 bulan same mcm ko, tapi mcm ko x bese pulak, cukup ke elaun tu utk kawen? jwb sket!
and then, lu bleh argue yg ktorg bleh plak beli kete cik city, tapi x leh kawen.. eh, sukati la kan ktorg nk beli kete ape.. we do have our own planning in our lives. so what the hell, right??
kete tu kami same2 bayar.. and tuhan bagi rezeki lebih nk beli kereta yg selesa.. wth again?

lu pkir la sendiri.. sape yg tanak kawen cepat.. but then, lain org, lain ragam, lain permasalahan hidup.

ok..dah abes sesi luahkan perasaan..

3 comments:

~Yun~ said...

aishah,besela tu dilema orng nk kwin,kdng2 mulut orng ni xleh nk zip..dieorng kecoh2 je nk tau bile kte nk kwin,bukan kte mintk duit die sponsor kte kwin pn kan??hehe~

chill la dear..xyh pk orng ckp ape k! =)

~aishah♥ said...

btul tu akak.. sy saba tp lme2 tensen jgk.. lg2 kwn sndiri kn.. supposed diorg lg phm sy kan..
thanks btw! x saba nk tgok kak yun's junior.. ;)

hawa2403 said...

tumbuk je org cmtu..heeehe..eh2..jgn ikot..ni nshat kasar..haahah..btw..ppl can only give us 100000001 comments tapi dorg xtau n xphm apa yg kite rasa...heehehe..abai kan je org cmtu..=)