Monday, June 29, 2009

panggilan yg ditunggu2

hi guys.. ikutkn ati aku tanak tulis psl bnde ni, but yesterday, erm, not yesterday, 2 or 3 days ago, i told my babe, ain about this story.. n die gelak smpi nk pecah perot. so, i guess i should just share it here.. hehehe..

ok, here goes the story. bnde ni jd dlm mngu lps.. waktu tu dlm kul 3 ptg lbey2 sket. aku duk kt luar, n my hp was at my room. so, i went into the room to fetch my hp, n i saw 2 missed calls. no dtg dr area kl cmtu. it was twice, so i tot maybe indeed it was an important call. lg2 dgn status aku yg tgh mnanam anggur smbl mncarik keje nih, so, i decided to call back. dlm hati, agak keriangan dan berdebar2 at the same time. mntk2 la dpt interview kali nih. kol2 bz. "ok xpe.. mebi die tgh kol aku lg skali kot", aku sedapkan ati sndiri. i tried for the 3rd time. this time, dpt.. dup dap dup dap.

die: hello (die adlh seorg perempuan)

aku: hello, td ad x kol no ni, 01****.?

die: jap ye. haa ade2. kami dr syarikat sekian2 (aku lupe kompeni ape), nk bg tiket free msuk sunway lagoon theme park, sekali dgn penginapan.adik ni dh kawen ke blum?

aku: oo.. sy belum kawen lg kak.

die: kalo blum kawen, xdpt la tiket ni, time kasih ye dik.

aku: ok, same2.. xpe2.

  • pengajaran: jgn terlalu berharap pada no yg x dikenali.

there was this other call from different no, also happend around last week. n this time, i managed to pick up the call. bismillah.. mntk2 la dpt terbiu kali nih.

aku: hello.

die: hello, hi. kami dr maxis nk buat survey mengenai perkhidmatan broadband maxis. (lelaki cina dgn pelat cina yg sgt pekat)

aku: oo.. ok..

n die trus bertnye aku bermcam2 soklan dgn slang die yg lgsg aku x phm kdg2 n aku main belasah je jwb sume2, of cos la dgn hati yg kuciwa. isk3.. xpe, saba slagi bleh saba.

  • pengajaran 2: jgn angkat tepon dgn smgt yg mmbara, ckup sekadar merendah diri mnjwbnya.

till next time..

6 comments:

intan.dayana said...

kahkahkah..
tape2.len kali jwb tpOn biase2 je eh...haha

aishah~ said...

tu la pasal.. a lesson worth remembering..hehehehe..

**emo** said...

hihi~klaka laa ko nie ecah..hehehe

**emo** said...

hihi~klaka laa ko ecah,hehe

aishah~ said...

klaka tp sdey babe..hehe~

hairdo said...

aku paham keadaan kecewa ynag cam cibai tu.sebab aku pun rasa.siap kene tipu lagi.huh!