Friday, June 26, 2009

another day passes by

this afternoon i went to maybank. nk bank-in duit. tp ya allah, satu mesin je ok.. yg len, sume out of service. ape la diorg ni, dh tau nk ujung bulan, sah2 la mesin tu akn jdik hot stuff, cm aku dlu..hehe. (gelak malu2). 2x aku g, sbb first time g tu dh lewat nk amek adik kt skola. so, after amik adik, aku g balik...ttp full jugak. nk x nk kne la tngu. aku g dlm kul 130. balik kul 330. ditambah dgn traffic jam. adoi, mmg menguji kesabaran. sbb jam tu adlh kerana satu kete proton iswara ni rosak btul2 dpn traffic light. can u imagine how narrow the lane was?

lg 1, time2 tgh jam, everybody akan jadik selfish. except for me. ehem2.. nk djadikan cerita, aku kuar dr simpang ni, pastu trus bg signal nk msuk lane tgh. fyi, jalan tu ade 3 invisible lane. so, sape2 yg x familiar dgn jln tu, sah2 akan silap msuk lorong dan definitely akn menyusahkn kete lain kalo nk tuka lorong, lg2 jalan jam truk. ok, smbg cte balik. tgh bg signal tu, aku try msuk slow2. slow2 + signal ok. tp kete perdana putih ni, plat no WHP ****, dgn sombongnye merapatkan kete die kt kete aku dgn harapan aku xkn dpt msuk dpn kete die. mmg kalo silap aribulan, kemek gk la. u know what i did? aku pndg die dan aku angkt tgn cm mmbe lame yg dh knal. of cos la kne snyum sket. hahaha.after dat, trus die stop, n bg aku msuk.. fuh.. lega beb. kalo x, abes la my beloved viva. in the end, turned out he was the one on the wrong lane. hahahahaha. padan muke die.. he was trying to move to the left lane but poorly, he got stuck in the middle, sbb ad satu lori yg sgt besa ni dgn selambenye trus jln tnpe mmberi die peluang. tu la bang, len kali bertimbang rasa la sket ok? bkn kte x bg signal. wt to do, this is the mentality of our malaysian driver.

balik2 uma, kene g uma nenek lak, amek pisang. haii, x smpt nk rehat. kne la pegi, nenek dh rndu kt aku sgt2 sbb dh lme x jmpe, tp jmpe2 je, nenek ckp, "shasha ke ni? apsal pipi tmbam?".. adoi.. nenekku syg....aku speechless....trus diam tnpe bkate ape2.. ok, sok nk puase.

til next time..

4 comments:

hairdo said...

aku da tau cam ne ko handle situasi cam ni.gadis yang bertimbang rasa die ni.

p/s: banyak duet nak bank in bank in ni..=P

aishah~ said...

ehe.. thx ain.. :'>.. byk sgt la duit aku.. aku cume pengantara duit je.. uwaa.. bile la nk keje ni.

Khairiyah said...

hurm..
betoi2..esp ade satu bangse ni..bukan nk kate berat sebelah ke ape..kekadang kite dh kasi signal n angkat tangan tp depa sket pown tanak kasi jalan..kekadang tu kite dh masok separoh dah slow la sket ni tak men jalan ja tros..selamat tak berlanggar..saket je ati...

itu ok lg..ade yg kekadang tu nk masok depan kite..jgn kate angkat tangan ke senyum ke..signal pown tak bagi..men masok jaa..kurang hajaq tol..

haha..meluahkan kat sini plak :p

aishah~ said...

ure damn right kak kerry. aishah tau bngse yg mane 1..mmg sombong gile. tgok bwk kete xde la terer mane, bese2 je..tp lagak lebey cm F1. huh! akak ni org kedah ke? hehehe~